Vad är Personlig träning?

gym8


Det finns mycket debatt om vad personlig utbildning är, men det anses vara en mycket viktig aspekt av hälso-och sjukvården i många länder runt om i världen, såsom i Storbritannien. En certifierad personlig tränare har uppnått en viss kompetensnivå genom att tjäna en viss nivå av utbildning som visar att de besitter en särskild nivå av skicklighet och expertis inom området personlig träning.

Personlig Tränare

En typisk personlig träning brukar pågå från några minuter till en halvtimme och det är utformat för att hjälpa en person att uppnå hans eller hennes träningsmål, samt ge dem förtroende att genomföra nästa steg i sitt liv. Den innehåller också element som stretchingövningar, stretching och styrketräning, för att uppnå de optimala resultaten för kunden.

Det finns olika sorters personlig träning. En typ av utbildning kallas “vana återföring” där en person går på en diet för att gå ner i vikt och sedan gradvis återupptar äta normalt efteråt. En “kropp skulptera” program innebär att bygga muskler genom att använda motstånd-baserade övningar och sedan upprätthålla att muskelmassa genom att träna den regelbundet. En “aerob” rutin innebär att använda lågintensiv hjärt-motion såsom simning, cykling och löpning, och använda olika aeroba maskiner för att upprätthålla god kondition.

Alla dessa program är utformade för att öka din uthållighet, tona dina muskler, och uppnå dina träningsmål. Programmet behöver skräddarsys för varje individ.

Priser på Personlig träning

För att hitta en bra personlig tränare, prova att titta på nätet eller på ditt lokala gym. De bästa personliga tränare kan erbjuda individualiserad coaching och bör kunna ge dig detaljerade instruktioner om hur din utbildning kommer att utvecklas över tiden. Viktigast av allt, en bra personlig tränare bör kunna komma igång utan alltför mycket stress. Om du är osäker på om de är tillräckligt bra för att göra detta, då kan du överväga att hitta en annan.

När du har beslutat att gå vidare med din personliga träning, är det viktigt att sätta realistiska mål och hålla sig till dem konsekvent under en tidsperiod. Detta innebär att du måste se till att du har börjat förlora vikt och hålla bort det även om du inte känner för det, för att inte förvärra eventuella befintliga förhållanden eller skador. Du måste också se till att det program du har valt passar din personlighet och livsstil eftersom det inte finns några genvägar tillgängliga när det gäller personlig träning.

Personlig träning är inte för alla; i själva verket är det bäst för vissa människor. Du bör till exempel leta efter en coach som arbetar nära andra klienter, för att säkerställa att programmet de rekommenderar är skräddarsytt för dig. I allmänhet kommer en bra tränare inte pressa dig till att göra något du inte vill och är ärlig och öppen om vad deras personliga övertygelse är. De kommer också att veta vilken typ av resultat du bör sträva efter.

Du bör dock också tänka på att en bra tränare kommer att veta hur mycket du vill träna, hur länge du vill träna, och din egen personliga stil och livsstil. Du ska aldrig känna dig pressad till att göra något som du inte är helt bekväm med. Det är också lämpligt att forskning om en tränare innan du börjar, och försöka hitta en ansedd en genom att fråga vänner eller kollegor som också är i samma situation som du. En bra personlig tränare kommer inte att tvinga dig till något du egentligen inte vill göra, snarare bör de vägleda dig mot ett träningsprogram som är anpassad till dina specifika behov och mål.