Framtiden för den personliga inlärningsbranschen

gym4

En fitnessmarknadsföringsexpert avslöjar sina förutsägelser för personlig träningsindustri, inklusive marknadsföringsidéer och affärssystem, för att få fler kunder för personlig träning.

Den personliga träningsbranschen förändras snabbt och de största förändringarna har ännu inte gjorts.

Under de kommande 12 månaderna kommer vi att se stora förändringar som kommer att förändra hur du tjänar pengar, hur du lockar dina kunder och hur ditt företag görs.

Här är mina prognoser för fitnessbranschen för nästa år.

* Död i 60-minuters sessionen

Jag har predikat detta sedan 2001, men alla de bra sakerna tar tid att komma ikapp och det senaste året eller så har fler och fler tränare äntligen kommit att hantera det. Om du ska erbjuda en-mot-en-sessioner ska de bara vara 30 minuter. Den 60-minuters sessionen är död – människor värdesätter sin tid mer än någonsin – och du är redo att göra så mycket mer genom att erbjuda 30-minuters sessioner.

* Små gruppsessioner

Jag kan få mycket blixt för det, men jag säger det ändå. Personlig träning kommer inte längre att innebära “en enda” i framtiden. Den nya personliga träningen kommer att vara en för många. Jag pratar inte bara om lägren. Jag pratar om att små grupper på 3-6 klienter samtidigt kommer att vara normen. Detta är det bästa sättet att få ut det mesta av din tid.

* Du – info-överförd

Fler och fler fitnessproffs kommer att ha flera inkomstströmmar och en av dessa strömmar kommer att vara informationsprodukter. Med den teknik som finns tillgänglig idag är det lättare än någonsin att skapa och marknadsföra informationsprodukter som e-böcker, ljud-, video- och multimediaprodukter, liksom webbplatser för mikronisch-medlemskap.

* Försäkringen betalar

Försäkringsbolagen börjar redan inse behovet av en förebyggande åtgärd, och vissa börjar redan betala för begränsade mängder personlig träning och medlemskap i hälsoklubbar. Men i framtiden kommer saker att förändras snabbt och försäkringsbolagen kommer att börja betala regelbundet för dina tjänster.

* Företagets hälsoprogram

Företagsägare och entreprenörer letar alltid efter sätt att sänka sjukförsäkringskostnaderna, förbättra anställdas nöjdhet och produktivitet, och företagens hälsoprogram behandlar alla tre frågor direkt. Denna oanvända marknad kommer att trivas nästa år.

* EPS (elektronisk överföring av pengar)

De mest framgångsrika personliga tränarna kommer att vara de som genererar löpande, återkommande inkomster. De kommer att ha mer säkerhet, tillförlitlighet och kapital för att växa sin verksamhet. Om du fortfarande säljer block av sessioner eller tid, kommer du att lämnas kvar i stenenoen. Den återkommande grannskapspolitiken är kung och kommer att dominera 2009.

* Online kundgenerering

Google, webbplatser för sociala medier, bloggar, dig och e-postmarknadsföring kommer att generera mer kvalificerad personlig utbildning som kommer att bli bättre utbildad än någonsin i framtiden. När fler användare vänder sig till webben är det lättare än någonsin att positionera sig som en mikrokändis och bli hittad av din målgrupp.